Solidaritet?

För fyra år sedan fick vi en borgerlig regering. Det har inneburit några hundralappar extra i lönekuvertet för somliga. Men det har skett på bekostnad av den sociala välfärden. Tågtrafiken har kollapsat. Tusentals sjukskrivna har utförsäkrats och står helt utan försörjning.

Den regeringen har blivit omvald.
Vad som är betydligt värre är att vi nu även har Sverigedemokraterna i riksdagen.

Sverigedemokraterna är ett extremt parti. Även jämfört med andra högervridna tokstolle-partier som fått spelrum runt om i Europa. De har tydliga kopplingar till högerextremismen och en retorik som påminner starkt om den som nazisterna använde under 30-talet.

Självklart är flyktingpolitiken inte en oproblematisk fråga. Det finns även problem med sjukvården. Ska vi be folk att inte bli sjuka? Det finns problem med skolan. Ska vi begränsa antalet barn som får gå i skolan?

När Sverigedemokraterna slänger fram sina (kraftigt förvrängda) kalkyler är det ingen som konfronterar dem med vad som faktiskt är det viktigaste argumentet mot deras politik. Det medmänskliga. Att vi av ren medmänsklighet borde fortsätta hjälpa människor i nöd.

Sverige 2010. Solidaritet, medmänsklighet och empati är tydligen hopplöst ute. Vi har en regering som vill slänga ut dig på gatan den dag du inte längre kan bidra till samhällsnyttan. Vi har riksdagsmän som twittrar glatt om "muslimpack" och "importerade våldtäcktsmän".

Vi kan göra skillnad!
Ta ställning mot rasismen och högerpolitiken!


Kommentarer:

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits