Melt Banana - Kontrapunkt, Malmö 100930

Melt Banana

Det finns bra konserter. Och så finns det konserter som man lämnar med ett stort leende på läpparna, trippandes hemåt på små moln.

Det är svårt att sätta fingret på exakt vad det är som gör Melt Banana till ett så fantastiskt live-band. Många, som likt de tre japanerna förlitar sig på effektpedaler och oväsen, har problem med att återskapa sitt sound live. För Melt Banana är situationen den omvända. Explosionen av oljud, maniska taktbyten och popharmonier blir ännu mer oemotståndlig i en knökfull klubblokal.

Likt favoritbandet Bad Brains, handlar Melt Banana om motsägelser. De förblir mer "gulliga" än "hårda" trots att deras maniskt pulserande noise-rock lätt skulle kunna passera för grindcore. Hur mycket oväsen de än trycker in i sina bångstyriga låtar blir de aldrig tillgjorda eller ens särskilt svåra.

Att se Melt Banana live är en reningsprocess och en stor fest på samma gång. Deras sound har inte förändrat särskilt mycket sedan debuten "Speak squeak creak" och måhända är det inte livsnödvändigt att skaffa alla sex fullängdarna. Däremot bör du absolut ta chansen att se dem varje gång de kommer till din stad!


Kommentarer:
Postat av: Ola

Superkul kväll och ruggigt bra spelning. Din mening "Att se Melt Banana live är en reningsprocess och en stor fest på samma gång" sammanfattar bra.


Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits