Throbbing Gristle splittras (för andra gången)

Throbbing Gristle

Throbbing Gristle har nu splittrats för andra gången. Throbbing Gristle var de vansinnigt nyskapande industri-pijonärerna som provocerade och skapade allmän tumult i slutet av 70-talet. De bröt mot alla tänkbara tabun, i synnerhet vad gäller sex och våld. De gick så långt att ledaren Genesis P-Orridge till slut landsförvisades från Storbrittanien.

Etablissemanget ville inte ta i dem med tång men de har inspirerat tusentals efterföljare. Faktum är att du får leta dig långt tillbaka i musikhistorien, till Beatles eller någon gammal bluesfarbror för att hitta något lika inflytelserikt. Utan Throbbing Gristle hade varken industri eller noise existerat. Musikvärlden hade varit mindre oljudstinn och provocerande. Helt enkelt en tråkigare plats.

För sex år sedan återförenades de och då hade tiden plötsligt hunnit ikapp dem. Throbbing Gristle version 2.0 var väldigt eftertraktade och bjöds in som hedersgäster på de konstgallerier som portförbjöd dem i slutet av 70-talet.

För några dagar sedan bestämde sig Genesis P-Orridge för att det var dags att göra slut. Throbbing Gristle skulle ha spelat på Godspeed you! black emperors ATP i Minehead, England i december (festivalen med den mest SINNESSJUKA line-upen i mannaminne...eller vad sägs om kombinationen: Neurosis, Weird "Al" Yancovic och ett tjog obskyra japanska noise-gubbar!)

Jag hann tyvärr aldrig se TG live men bloggen har faktiskt tagit sitt namn från en Throbbing Gristle-låt! "Final muzak" hittar ni på "First annual report" från 1975.


Throbbing Gristle i slutet av 70-talet:


...och version 2.0 på 2000-talet:

Kommentarer:

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits