Yeasayer? YEAH!‏



Förväntningarna har inte varit låga på Yeasayers andra skiva "Odd blood". Redan när den läckte ut på nätet i slutet av förra året utnämndes den av somliga till 2010 års bästa skiva.

Det kan verka lite förhastat att säga något sådant innan 2010 ens har börjat. Men med februarisnön utanför fönstret och en fysisk "Odd blood" i handen kan jag konstatera att det ska under och mirakel till om inte Yeasayer hamnar högt på min årslista.

Jämfört med debuten "All hour cymbals" är det rakare rör som gäller. Flumrocken är bortspolad och ersatt med dansant 80-tals-pop och frågan är om inte det här rentav passar Brooklyn-bandet bättre. De känns fortfarande väldigt egna men på "Odd blood" ligger det nära till hans att jämföra med TV on the Radio, Hot Chip eller Animal Collective som på liknande sätt blandar klistriga poprefränger med skruvade klipp-och-klistra-arrangemang. 

Undantaget malplacerat arty öppningen "The Children", är varje låt en potentiell hit. Varje refräng sitter som en keps, från "Ambling alp" till "O.N.E." till "Mondegreen".

Februari 2010. Charlotte Kalla och Björn Ferry var inte enda glädjeämnet.

lyssna/kolla:
Yeasayer - Ambling alp

Kommentarer:

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits