The Secret History - The world that never was‏


The Secret History

Det är fem år sedan Michael Grace Jrs förra band My Favorite lade ner verksamheten (läs min
minneskrönika/hyllning till dem i förra blogginlägget). Mycket vatten har runnit under broarna sedan dess. Trender har kommit och gått men Michael Grace Jr sitter fortfarande i sin tweed-kostym och nöter gamla Smiths-vinyler.

Hans nya band The Secret History består av samtliga medlemmar ur f.d. My Favorite (utom Andrea Vaughn) och de två nya vokalissorna Lisa Ronson (dotter till f.d. Bowie-gitarristen Mick Ronson) och Erin Dermody.

Det är dock inte tal om att The Secret History på något sätt fyller det tomrum som My Favorite lämnade efter sig. Det här är ett helt nytt kapitel i sagan om Michael Grace Jr.

Lisa Ronson
s röst ligger väldigt långt ifrån My Favorite-sångerskan Andrea Vaughs ljusa, flickaktiga dito. Mörk, dramatisk och någonstans i närheten av Carla Torgerson från The Walkabouts.

Musiken är betydligt tyngre. Alla My Favorites spår av det tidiga 80-talets synthpop och influenser från band som OMD och New Order är bortspolade. Det handlar istället om dramatisk pubrock liknande det som Morrissey gjorde på "Your arsenal".

Michael Grace Jr
är inte längre en "homeless club kid", han är en akademisk, Morrissey-dyrkande, medelålders man och låter lite mer bitter och ärrad än sist vi hörde av honom. Glädjande nog är han fortfarande en mycket begåvad låtskrivare och textförfattare. Med låtar som "Johnny Nightmare", "Count backwards" och "How I saved my life" har The Secret History gjort en mycket imponerande debutskiva!

lyssna/kolla:
The Secret History - Johnny Anorak

The Secret History - Johnny Nightmare (live)

The Secret History - My life with the living dead (live)


Kommentarer:

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits