Depeche Mode i Malmö 100125‏



De må ha gjort sig kända för sin melankoliska sida men live handlar Depeche Mode inte om något annat än att underhålla skiten ur sin publik. Och de är förbaskat bra på det!

Om inte Percy Nilsson hade fått bygga sin hockeyarena till slut hade vi högst sannolikt aldrig fått se dem i Malmö. Depeche Mode är liksom ett band som kräver utrymme. Med sig har de en stor posörshow som är ungefär det närmsta man kommer Las Vegas en snorkall måndagkväll i Malmö. Storbildsskärmar och tillräckligt mycket kitschig rekvisita för att man ska vänta på att ett mini-Stonehedge och en uppsättning dansande dvärgar ska dyka upp någonstans.

Som om det skulle behövas: De har en av världens mest karismatiska frontfigurer i Dave Gahan. En man som vet hur man svingar sitt mikrofonstativ och den enda 40-plusaren som kommer undan med att bära glittrig väst utan undertröja.
 
De ger publiken vad de vill ha, även vad gäller låtval. Nämligen hits. Några låtar från "Sounds of the Universe" avverkas pliktskyldigt och fungerar mest som vilopauser för publiken. I övrigt är det en hitkavalkad utan like som inleds med "Walking in my shoes". Vi får "Enjoy the silence", "Personal Jesus", "Never let me down again", "Stripped", "Behind the wheel", ja alla de där låtarna som en gång i tiden fick dig att upptäcka Depeche Mode.
 
Förbandande Nitzer Ebb som har kommit för att rocka loss (syntha loss) som i sin ungdoms dagar, går en tuff rond till mötes. Akustiken är minst sagt inte till den minimalistiska aggro-bodyns fördel men på sina ställen tänder det till, som i klassiskern "Control, I'm here" eller episka avlutningen "I give to you".

läs mer/relaterat
:
Depeche Mode - Playing the angel

Nitzer Ebb - Industrial complex


Kommentarer:
Postat av: .Boggen

Ojojoj! Det låter lovande, har en biljett till Globen och förväntar mig nu storverk!

Postat av: antz

Boggen; kul, du lär inte bli besviken!

2010-01-29 @ 15:51:51
URL: http://antz.blogg.se/
Postat av: antz

Boggen; kul, du lär inte bli besviken!

2010-01-29 @ 15:52:22
URL: http://antz.blogg.se/

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits