vuxenpoäng galore

två efternamn kommer det att stå på min brevlåda. minsann.


inom kort.


Beijing Bubbles - om kinesisk punkBeijing Bubbles - den prisbelönta tyskproducerade(!) dokumentären om Kinas i högsta grad levande punkscen har nu äntligen släppts på dvd! påpassligt nog i dessa OS-tider. en finfin deluxe-utgåva med en extra dvd + en bok går att beställa från
Fly Fast Concepts.

se en trailer här.

se en kort making-of här.

läs om Hang on the Box, ett av de medverkande banden här.

Isaac Hayes - R.I.P.Isaac Hayes, en av soulmusikens största (och en av de coolaste människorna som vandrat på den här planeten) har lämnat jordelivet vid 65 års ålder. Hayes åldrades med värdighet och lånade ut sin röst åt fantastiska South Park istället för att spela in sentimentala come back-skivor efter att karriären hade tagit slut. Jag hade helst velat hedra honom med 19-minuters-versionen av Do your thing men den tycks inte finnas i sin helhet på youtube. Så istället faller valet på ett live-framträdande av Walk on by, låten som Portishead, Tindersticks och otaliga vemodiga britter har byggt sina karriärer på.

lyssna/kolla:
Walk on by

Hemma hos Blonde RedheadÄkta paret Kazu Makino och Amadeo Pace, till vardags sångare och gitarrister i världsbästa Blonde Redhead bor i en tvårummare i New York. De har för övrigt lägenhetsnummer 23 (om ni undrar var titeln på
förra årets näst bästa skiva kommer ifrån). Allt som rör såväl de musikaliska som visuella aspekterna av Blonde Redhead är genomtänkta och alldeles ohemula snygga (på scen matchar de t.o.m. instrument med scenkläder). Kazu och Amadeos lägenhet är naturligtvis inget undantag. MTV Cribs lär tråkigt nog aldrig ha den goda smaken att besöka dem men nu har heminredningstidningen Domino Mag förbarmat sig och gjort ett hemma-hos-reportage hos Kazu och Amadeo.

Kolla!

bästast!


Egentligen är det ju ett fullständigt omöjligt uppdrag att försöka kora sina fem favoritskivor alla kategorier. Men jag har iafl gjort ett tappert försök. Ingen särskild rangordning, inga motiveringar, musiken (eller snarare konvoluten) får tala för sig själv:
Blonde Redhead - Misery is a butterfly
lyssna/kolla:
Melody
Björk - Post
lyssna/kolla: Possibly maybe
The Smiths - The Queen is dead
lyssna/kolla: There is a light that never goes out
The Cure - Disintegration
lyssna/kolla: Pictures of you
David Bowie - Hunky Dory
lyssna/kolla: Life on Mars

hits