Crüxshadows

Crüxshadows

den hetaste frisyren i antz skivsamling kategori: herrar är nu utsedd! stort grattis till Rogue i amerikanska goth/synth-konstellationen Crüxshadows!


frisyren är elegant, utmärkande och synnerligen kreativ. dessutom funktionabel då den gör huvudbonader överflödiga och vid behov kan användas som vapen. Rogue har också i troligtvis större utsträckning än någon annan artist lyckats göra ett eget varumärke av sin frisyr. mängden recensioner innehållande tokroliga formuleringar i stil med "with vocals as spiky as Rogues hair" är oräknelig. Robert Smith (The Cure) sa vid ett tillfälle att hans fru skulle lämna honom om han klippte av sin spretfrisyr. vad som skulle hända ifall Rogue klippte av sina spikes vågar vi inte ens spekulera i.


Crüxshadows musik är dock inte lika spännande. 1999 års The mystery of the whisper, den enda Crüxshadows-skivan som återfinns i antz samling är en solid 3/5. ett möte mellan Human League (anno 1984) och Bauhaus i modern tid. det är teatralt och Shelley-pretentiöst så det förslår men samtidigt så glättigt som musik med goth-ambitioner överhuvudtaget kan bli. bitvis finns vissa likheter med de dansmusikorienterade skivor som Ronny Moorings gav ut under namnet Xymox i början av 90-talet. den intensiva sången och violinisten som återfinns i bandets sättning, får dock Crüxshadows att låta väldigt eget. bandets problem är oförmågan att variera sig musikaliskt och den påfallande svagheten för allsångsrefränger, som förvärrats något på senare tid. antz gillar det ändå. så mycket att han faktiskt har funderingar på att utöka sin Crüxshadows-samling. tips välkomnas med öppna armar...


hits