final muzak gillar: Nisennenmondai

Nisennenmondai

I förra inlägget gjorde jag reklam för Melt Bananas pågående Europa-turné med en hel räcka Skandinavien-datum inplanerade. I höst gör det Stora Gula Oljudet ännu ett nedslag på våra breddgrader i form av Nisennenmondai.

De tre japanska damerna har sedan 90-talets slut fört ett sjujävlens oväsen under det svårstavade namnet Nisennenmondai (som för övrigt kan översättas till "the Y2K problem" eller "millennie-buggen"). Det handlar om instrumental, rytmiskt driven och pulserande monoton noise-rock med drag av såväl kraut som post-punk.

På singelsamlingen "Neji/Tori" har de, pedagogiskt nog döpt ett antal låtar efter sina stora förebilder. Följaktligen heter tre låtar "This Heat", "Pop Group" och "Sonic Youth". Och om du gillar öhh...This Heat, Pop Group och Sonic Youths mer experimentiella sidor är det ett givet köp.

Om du dessutom gillar Lightning Bolts brutala oljuds-boogie och Battles flippade framtids-postrock kommer du att slå kullerbyttor av glädje!

Nisennenmondai har varit i Europa (t.o.m. Sverige) förut. I oktober ger de sig ut på en ny Europa-turné. Änsålänge är ett Skandinavien-stopp inplanerat:

2010/10/21 - Köpenhamn, Loppen


Nisennenmondai är hyfsat aktuella med fjorårets "Destination Tokyo". Köp den, skruva upp volymen och millennie-bugga loss!
Kommentarer:

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits