Zola Jesus - Stridulum II

Zola Jesus

Nika Roza Danilova (mer känd som Zola Jesus) är bara 21 år gammal men har redan en imponerande diskografi. Utöver fjolårets fullängdare "The Spoils" samt ett antal limiterade vinyl-singlar har hon gjort underverk tillsammans med Freddy Rupert och Xiu Xiu under namnet Former Ghosts.

I år har hon inte bara hunnit med att ta examen utan även gett ut ny musik på Stridulum II".
Efter första genomlyssningen var jag faktiskt lite besviken. Jag saknade lo fi-produktionen och industri-flirtandet som fick "The Spoils" att låta som P J Harvey och Suicides elaka kärleksbarn.

Men efter att ha levt med "Stridulum II" ett tag står det klart att det är det bästa som Zola Jesus hittills har gett oss! Här är det hennes röst som står i centrum. Musiken är mer avskalad och mer dramatisk på samma gång.

"Sea talk", som vi hörde i en brusig version på singeln "Tsar Bomba" häromåret återkommer i en ny fullständigt hjärtskärande vacker version. Bara den gör "Stridulum II" till en given investering. Kolla in videon nedan.


Ni har väl förresten inte missat att Zola Jesus är på väg till våra breddgrader (i sällskap av inga mindre än kompisarna Xiu Xiu och Former Ghosts!)

2010-11-05 - Malmö, Debaser
2010-11-06 - Stockholm, Debaser
2010-11-07 - Oslo, Cafe Mono
2010-11-08 - Köpenhamn, venue tba
Kommentarer:

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits