Xiu Xiu - Dear God, I hate myselfXiu Xiu
kan vara förbaskat otäcka emellanåt. När Jamie Stewart inledningsvis bönfaller om att bli ihjälslagen för att därefter hylla choklad i "Chocolate makes you happy" vet man inte hur mycket som är allvarligt menat och hur mycket som bara är ett utslag av hans mörka, väldigt störda humor. Man vet aldrig var man har Jamie Stewart.

Eller rättare sagt: De som har följt Jamie Stewart och hans Xiu Xiu en tid vet precis var de har honom. Det är blandningen av Magnetic Fields-pop, industriellt Einstürzende Neubauten-skrammel och Jamies Stewarts slagverksarsenal, inlevelsefulla sång och texter om all världens elände, som Xiu Xiu har ägnat sig åt ända sedan debuten "Knife play" för 10 år sedan.

"Dear God, I hate myself" (typisk Xiu Xiu-titel) är en förbaskat bra Xiu Xiu-skiva! Inte riktigt på nivå med mästerverket "Fabulous muscles" men betydligt bättre än föregångaren "Women as lovers". Den redan Xiu Xiu-invigde kommer att älska den. Men den som inte förstod något efter "Knife play" blir nog knappast omvänd den här gången heller.
Ni har väl förresten inte missat att Xiu Xiu är på väg till våra breddgrader (i sällskap av inga mindre än Zola Jesus och Xiu Xiu-relaterade Former Ghosts!)


2010-11-05
- Malmö, Debaser
2010-11-06 - Stockholm, Debaser
2010-11-07 - Oslo, Cafe Mono
2010-11-08 - Köpenhamn, venue tba

Kommentarer:
Postat av: Smsa Låna

Hej! Jag har själv funderat på att börja skriva här. Varför har du valt att blogga här och inte någon annanstans?


Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits