Steso Songs - Now it's dark

Steso Songs

Steso Songs har gjort den mörkaste, mest ondskefulla musik jag hört i år. Det har ingenting att göra med att Karolina Stenström som hon egentligen heter, skulle dyrka Satan eller slakta spädgrisar på scenen. Hon är en ganska vanlig singer/songwriter och låter som en lite mer amatörmässig version av Frida Hyvönen.

Men det är ytterst sällan en singer/songwriter känns så här självutlämnande eller uppehåller sig kring så obehagliga ämnen som på debutskivan "Now it's dark". Karolina Stenström har lidit av svåra depressioner och texterna verkar mest bestå av ocensurerade dagboksanteckningar från de allra mörkaste perioderna. Vi får bland annat följa hennes självmordsförsök i detalj i "The OD".

Det är väldigt sympatiskt att hon har tagit på sig rollen som taleskvinna för unga tjejer som mår rejält dåligt (de som hon sjunger om i "This is for you girls"). Och när man väl har tagit sig förbi texterna (vilket inte är helt enkelt i det här fallet) är det bara att konstatera att hon är en mycket begåvad låtskrivare.

lyssna/kolla:
Steso Songs - The Worse

Steso Songs - Tonight, it's oh too dark

Steso Songs - No love / no money


Kommentarer:

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits