Mission of Burma - The Obliterati

Mission of Burma

Mission of Burma
är ett bra exempel på att det här med återföreningar inte alltid behöver vara av ondo. De dök upp i 70-talets slut och hade en hel del gemensamt med det legendariska post-punk-bandet Gang of Four. Men på något sätt lyckades de låta både argare och mer melodiöst på samma gång.

De gav ut en skiva, några singlar, sen försvann de bara. Anledningen till försvinnandet var att gitarristen och låtskrivaren Roger Miller drabbades av tinnitus som följd av att de, likt My bloody Valentine, gjorde en grej av att alltid utföra sina konserter på öronbedövande volym. Kanske är de mest kända för att Moby fick en hit med en (inte alls tokig...men MTV-censurerad) cover på deras "That's when I reach for my revolver".

Mission of Burma verkade sedan länge vara ett avslutat kapitel. Sen dök de helt plötsligt upp igen! I mitten av 00-talet gjorde de come-back (utan att ha gjort något som helst väsen av sig på 22 år). Det mest chockerande är att de har gjort både sina bästa och argaste låtar efter återföreningen! Och de har aldrig låtit yngre och argare än på 2007 års "The Obliterati", deras tredje skiva (andra efter återföreningen).

Låtarna kom till som en reaktion på den dåvarande amerikanska presidenten George W Bushs härjningar i Afghanistan. Men det som gör "The Obliterati" så väldigt lyckad är att de mitt bland alla sparkar mot skrevet på den amerikanska högern, har tryckt in några av sina allra finaste melodier. Inledande "2wice" är en popkaramell som hade platsat på någon av R.E.M.s 80-tals-skivor.

Gammal är äldst, barn!

lyssna/kolla:
Mission of Burma - Man in decline (live)



Kommentarer:
Postat av: fcfans♥

fin blogg:) ha en bra dag


Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits