Morrissey - Swords

Morrissey

Det som gör kents "Röd" så lyckad är hur väl det lilla bandet från Eskilstuna lyckas ringa in sin samtid. Morrissey däremot har uppenbarligen för länge sedan tappat intresset för samtiden. Men han kommer väldigt långt på att bara vara Morrissey.

Den relativt nyligen utkomna "Swords" är en samling b-sidor och outtakes från  00-talet, den tveklöst mest ljumma perioden i Morrisseys karriär. Men den har möts av väl hård kritik, till och med Morrissey har själv sågat den och sagt att han endast gick med på att ge ut den på villkoret att den skulle säljas till "nice price" (sen lurade skivbolaget honom och sålde den till fullpris ändå).

Men Morrissey och hans kritiker är onödigt hårda. Den som sållar lite bland de 18 spåren på "Swords" hittar ett par låtar, däribland "Munich air disaster 1958", "Ganglord" och "Friday mourning", som är bland det bästa han har gett oss under 00-talet.

Live-covern på "Drive-in Saturday" är i sig inte något märkvärdigt, men en fin gest och ett återgäldande av tjänsten David Bowie gjorde när han tog med sin fina, souliga tolkning av "I know it's gonna happen someday" "Black tie, white noise". En handskakning mellan två av de coolaste människorna som har gått i ett par skor.

lyssna/kolla:
Morrissey - Munich air disaster 1958

Kommentarer:
Postat av: Niet

Underbart helt enkelt!

2010-01-19 @ 18:27:52
Postat av: antz

Niet; så sant!


Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits