Bra band på X...

I dagarna kommer fjorårets stora (och välfötjänta) indie-hype The xx till Sverige. Men vet ni vad? Det finns faktiskt fler bra band som börjar på X! En hel radda minsann! Här kommer tre fina eXempel:


Xiu Xiu

Xiu Xiu

Någon beskrev en gång Xiu Xiu som ett Joy Division som blir misshandlat av sina föräldrar. Det är faktiskt en ganska talande beskrivning. Annars skulle man kunna säga att Xiu Xiu någonstans mitt emellan Bright Eyes och Nine Inch Nails blandar akustiskt, introvert svårmod med primalskrikande självexorcism. Och att de är förbaskat bra!

lyssna/kolla:
Xiu Xiu - Clowne towne (live)


Xinlisupreme

Xinlisupreme

Japanska noise-arna Xinlisupreme beskrivs ibland som en korsning mellan My bloody Valentine och Merzbow. Deras "Tomorrow never comes" från 2002 är en snygg, fascinerande blandning av shoegaze-gitarrer, trummaskiner, vitt oljud, brus och reverb i mängder. Ett måste för alla effektpedalsdyrkare! Men var är de nu?

lyssna/kolla:
Xinlisupreme - Kyoro


Xymox

Xymox
Goth-legenderna Clan of Xymox kortade tillfälligt ner sitt namn till Xymox och gjorde glättig, storslagen synthpop av finaste märke på "Twist of shadows". Det är musik som omöjligt kan misstas för att vara från någon epok i musikhistorien än 80-talets slut. Högst rekommenderad till de fans av tidiga Human League och OMD som inte räds lite svulst.

lyssna/kolla:
Xymox - Obsession



Kommentarer:
Postat av: Boggen

För att inte tala om det gamla LA-kultbandet X

Lyssna:
http://www.youtube.com/watch?v=pcHBaOiQ3J8

2010-01-29 @ 13:56:07
URL: http://boggblogger.blogspot.com/
Postat av: antz

Boggen; som sagt, det finns ju en hel drös!

2010-01-29 @ 15:53:07
URL: http://antz.blogg.se/

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits