Serena Maneesh - Abyss in B-minor‏

Serena Maneesh

Årets bästa skiva i mitt tycke såhärlångt kommer från Norge. Och den tycks ha gått ungefär alla förbi (undantaget
den här mannen).

Vill man göra det lite enkelt för sig kan man kalla Serena Maneesh, frontade av syskonduon Emil och Hilma Nikolaisen för ett shoegaze-band. Deras andra skiva "Abyss in B-minor" är dock snarare en hydrid av shoegaze och en mängd olika stilar.

De blandar kraut- och industrirock i inledande ångvälten "Ayisha abyss". Låtar som "Blow yr brains in the morning rain" och "Honeyjinx!" (helt fantastiska låtitlar!) är i grunden ganska rak Stooges-rock begravda under lager på lager av effektpedaler. "Melody for Jaana" är en Jesus & Mary Chain-ballad värdig en plats på ett Sofia Coppola-soundtrack.

Här finns också ett par traditionella shoegaze-spår som "Rebropate!" och "I just want to see your face" och bara de två låtarna är nog för att sopa mattan med hela fjorårets A Place to bury Strangers-platta. All Music Guide nämner även världens bästa pretto-mörkrockare Swans som en viktig inspirationskälla vilket inte känns helt otippat.

"Abyss in B-minor"
rekommenderas framför allt till de de som tvivlar på att det fortfarande går att göra rockmusik som känns genuin och nyskapande såhär 45 år efter att Bob Dylan plockade upp en elgitarr.

Och missa för allt i världen inte Olas fina intervju med frontmannen Emil Nikolaisen.

lyssna/kolla
:
Serena Maneesh - I just wan't to see your face

Serena Maneesh - Reprobate! (live)

Kommentarer:
Postat av: Ola

Kul att du också gillar den så mycket. Den kan vara lite krävande - det är ingen skvalradio direkt, men vågar man ge den chansen så fastnar den.

Postat av: antz

den växer för varje lyssning. fortfarande!

2010-04-13 @ 08:26:20
URL: http://antz.blogg.se/

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits