Baby Dee - Babel, Malmö 100331

Baby Dee

Baby Dee
, föddes 1953 som Bobby Davro. Innan könsbytet var hon kyrkpastor. Därefter har hon försörjt sig som performance-artist och kompmusiker åt Antony & the Johnsons och Current 93. Hon har även hunnit med en kort karriär som trädkirurg som fick ett plötsligt slut när hon råkade fälla ett träd på ett bostadshus.

De senaste åren är det dock solokarriären som varit den huvudsakliga sysslan för Baby Dee. Hon har en gles publik på sitt andra Malmö-besök. Och måhända är hennes säregna röst och inlevelsefulla sångstil en "aquired taste".

Hennes sånger låter ännu mer tidlösa i den avskalade live-sättningen med Baby Dee på piano/harpa och endast två (till synes barnarbetande) kompmusiker. Ibland går tankarna till Antony, ibland till Current 93s "Soft black stars" men ska man hitta rötterna får man förmodligen leta sig långt bak i tiden, några hundra år före rockmusikens födelse.

Det märks att hon är en skicklig och erfaren musiker och hon är dessutom en grymt underhållande mellansnackare. Efter extranumret "A compass of the light" är jag så nöjd att inte bara sambon utan även två skivor får följa med mig hem.

Kommentarer:

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits