The Soundtrack of our lives & GSO - Konserthuset, Göteborg 100423‏

The Soundtrack of our lives
För att locka en större (och framför allt yngre) publik till Konserthuset har Göteborgs Symfoniorkester dragit igång serien Popical. Svenska storsäljande artister ackompanjeras av symfoniorkestern inne på Göteborgs Konserthus.

Utan att ha sett några av de föregående delarna känns det som ett koncept särskilt lämpat Soundtrack of our lives. I synnerhet då Götets mest folkkära 70-tals-revivalister väljer att lägga tonvikten på senaste plattan "Communion", dubbelmackan som är det mest storslagna och symfrockiga i diskografin.

För det är framför allt Soundtrack of our lives det handlar om. Orkestern fungerar mest som en (påkostad och mycket klädsam) utsmyckning. Med några få undantag: "Ego delusion" och vackra "Tonight" är till största delen Ebbot ensam med orkestern, vilket funkar förträffligt.

TSOOL-Fredrik

Några timmar innan konserten intervjuade jag TSOOL-trummisen Fredrik Sandsten för Radar Magazine. När jag frågade honom vad han tycker är den största skillnaden mellan att spela på hemmaplan och på andra sidan Atlanten svarade han att det egentligen inte är så stor skillnad. Mer än att vi i Sverige tenderar att ta TSOOL lite mer "för givet".

Han har en poäng. Vi är bortskämda som har ett band av Soundtrack of our lives kaliber i det här landet. Ytterst skickliga musiker som år efter år fortsätter att turnera land och rike runt och ge 2,5-timmars-konserter. Framför allt får de till ett sådant sjujävlens sväng när de kombinerar sina favoritdelar av 70-tals-rocken att man bara vill ta på sig en kaftan och skaka tamburin natten lång.

Den här konserten belönades med högsta betyg i Göteborgsposten. Jag är beredd att hålla med!

läs mer
:
Min recension av "Communion"


Kommentarer:

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits