Deerhunter - Halcyon digest

Deerhunter

Det må ha varit 2007 års "Cryptograms" som förde in Deerhunter i det allmäna indie-medvetandet. Enligt min mening var det först på uppföljaren "Microcastle" som de nådde fulländning. Genom att föra in en tidigare oanad känsla för melankoli och popmelodier i den egensinniga korsningen mellan shoegaze och ambient, gjorde de en av de bästa "moderna" shoegaze-skivor jag har hört.

På uppföljaren "Halcyon digest" får den nyfunna melodiösa sidan fullt spelrum. De drömska atmosfärerna och de svårtolkade texterna för ibland mina tankar till en tidig inkarnation av R.E.M. (anno "Murmur") och det är egentligen bara mangelpartiet i "Desire lines" (en tillfällighet att den delar titel med en av Lushs bästa låtar?) som ekar av Deerhunters oljudstinna förflutna.

"Memory boy"
, "Basement scene", "Fountain stairs", "Helicopter"...ja, även om man till en början saknar skramlet lite, framgår rätt snart vilken fantastisk samling låtar det handlar om! "Microcastle" var bara "början", det här är ett band som vi kommer att få leva länge med.Kommentarer:
Postat av: Joakim

Bradford Cox for president!

Postat av: antz

Joakim; hell yeah!

2010-10-18 @ 16:24:01
URL: http://antz.blogg.se/

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits