Experimental Dental School ger ut ny skiva...som kostar gratis!



Experimental Dental School är en amerikansk-japansk noisepop-duo i samma skola som Deerhoof, The Mae Shi och Volcano! I fjor gav de ut den bångstyriga och mycket skickligt iscensatta "Jane Doe loves me". Det kom att bli ett av 2008 års mest spännande och infallsrika album och kvalade in på tionde plats på
final muzaks årslista.

I morse kom nyheten att de, trots idogt turnerande, redan är färdiga med uppföljaren "Forest Field". Och de har gjort en Radiohead! Hela härligheten finns tillgänglig för nedladdning gratis(!) på deras hemsida. Den godhjärtade och givmilde noisepop-älskaren kan därefter göra en Paypal-donering till bandet på valfri summa.

Det är ett synnerligen vågat drag från ett band som knappt kan livnära sig på sin musik. Förhoppningsvis innebär det att fler får upp ögonen för den hårt arbetande och vansinnigt underskattade noisepop-duon, då de verkligen förtjänar det.

Första hastiga genomlyssningen av "Forest field" bådar gott: det märks att det är första inspelningen med Experimental Dental School sedan banduppsättning krympte till en duo. Det är inte fråga om samma "ljudattack" som på "Jane Doe loves me" utan mer återhållsamt och suggestivt. Återigen är jag hooked redan efter första lyssningen.


Ladda ner "Forest Field"

Mer om Experimental Dental School

Kommentarer:

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits