Bloc Party i Köpenhamn 090222



När Bloc Party albumdebuterade med "Silent alarm" år 2005 var de ett ungt och anspråkslöst indieband som plankade idéer rakt av från sina husgudar Sonic Youth, Gang of Four och The Cure. Men de gjorde sin modesta postpunk-pastisch så förkrossande bra att de sopade mattan med praktiskt taget alla andra allvarsamma unga män med gitarrer det året.


Bloc Party var snabba med att söka nya vägar att utvecklas och gjorde episk arenarock med lysande resultat på uppföljaren "A weekend in the city". Sen gav de sig på elektroniska experiment på fjorårets mindre lyckade "Intimacy". Men även om senaste skivan var lite av en besvikelse i Bloc Party-sammanhang är det väldigt roligt att se dem live år 2009.


När jag såg dem i början av 2007 gav de ett lite osäkert intryck och verkade något ängsliga över att nyligen ha förflyttats från de trygga klubbscenerna till betydligt större lokaler. Men nu har de förlikats med sin roll som politiskt medvetna arenarockare i nedstigande led från 80-talets U2. Gesterna är större, de vet hur man fyller ut scenen och de har en karismatisk arenadomptör i Kele Okereke. Men framför allt har de nu en tre album stark diskografi att plocka russin ur. Och när introt till "Helicopter" ekar ut över lokalen är jag garanterat lika nöjd som de crowdsurfande danska ungdomarna.

Bloc Party på myspace


Kommentarer:

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits