Solomon Burke



om lite drygt en och en halv vecka står Solomon Burke  på Folkets Parks scen och Yours Truly kommer givetvis att vara där. i mitt tycke är den självutnämnde soulkungens främsta förtjänst att han lite drygt 50 år in i karriären släppte "Don't give up on me". den lågmälda, eftertänksamma och alldeles makalös singer/songwriter-skiva som final muzak nyligen nämnde för att vara 2002 års bästa skiva. hur medryckande och käcka 60-tals-hits som "Cry to me" och "Down in the valley" än må vara är det när han låter som mest desperat och vädjande i spår som "Fast train" och "The Judgement"  (från tidigare nämnda skiva) som han kommer till sin fulla rätt.
 

trots att Solomon Burke är till åren kommen och har en kroppshydda som nu antagit så orimliga proportioner att han måste rullas upp på scenen, har han en utstrålning som få kan mäta sig med. dessutom sittdansar han som en perfekt gud. bara se på det här 2003-klippet på hans urgamla hit "Everybody needs somebody to love" (kanske mest känd för Rolling Stones cover). det är alltså mycket som talar för att det kommer att bli ett angenämt möte i Folkets Park, trots att det är c:a 40 år för sent.


Kommentarer:
Postat av: Ola

Såg honom på Roskilde och gillade det inte. Visst har han en fantastisk röst men låtvalet och allmän attityd hade passat bättre på Rhapsody in Rock eller liknande skit än på en konsert med en soul-legend. 4/10 om jag är snäll.

Postat av: antz

så illa? usch då, får hoppas att han skärper sig och lämnar lite av trivsel-fascist-fasonerna.

2008-07-14 @ 10:03:49
URL: http://antz.blogg.se/
Postat av: antz

Ola; du hade tyvärr väldigt rätt.

2008-07-23 @ 23:29:03
URL: http://antz.blogg.se/

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits